cid:CD8D2EDE-C2A1-4348-82E4-6BAD27CF6EFB@elisa-Kylmälän toimipiste.webarchive

Paineaaltohoidolla

Paineaaltohoidolla tarkoitetaan kudokseen annettavaa kohdistettua sykäyksittäistä paineaaltoa, jolla saadaan halutun alueen aineenvaihduntaa aktivoitua. Paineaaltohoidosta käytetään nimeä shock wave.

Kuvassa paineaaltohoitoa annetaan biceps jänteen ja jännetupen alueelle. Hoito on erityisen tehokas mm jännekalkkeutuman hoidossa.

Narttukoiran sterilisaatioleikkaus tehdään meillä uudella minitekniikalla, jolloin koira ei ole leikkauksen jälkeen kipeä. Haava on mahdollisimman pieni vain juuri sen kokoinen, että leikkauksessa poistettavat munasarjat ja kohtu mahtuvat siitä ulos.

Tämä kehittämämme leikkaus on potilaalle selkeästi kivuttomampi kuin perinteinen menetelmä, jossa vatsanpeitteet avataan pitkällä viillolla.

Kokemuksemme mukaan tämä menetelmämme on myös potilasystävällisempi kuin varsinainen tähystysleikkaus.

Nivelleikkauksissa on oleellista minimaalinen kudosvaurio operoitavalle alueelle. Tähän kuuluu mm. pieni haava ja oikeaoppinen lähestyminen niveleen lihasten välistä, jolloin pehmytosavauriot jäävät minimaalisiksi. Etuna tähystysleikkaukseen voidaan pitää yhtä sisäänmenoaukkoa sekä kudosystävällisempää etenemistä pehmytosissa. Tällä tekniikalla saavutetaan kokemuksemme mukaan pääsääntöisesti parempi lopputulos ja parempi potilastyytyväisyys. Kuten kuvasta näkyy on keskikokoisen koiran olkanivelleikkausen haava alle kolme cm. Haava on suljettu sulavalla piilo-ompeleella, joten "tikkejäkään" ei tarvitse poistaa. Haavan päälle laitetaan viikon ajaksi puoliläpäisevä erikoisteippi.

Saksanpaimenkoiran takaselän selkäydinkanavan ahtautuma on korjattu leikkauksella. Erityistekniikkamme avulla kudosvauriot jäävät minimaalisiksi, leikkauksen jälkeinen kipu on vähäistä ja toipuminen nopeata.

Kuten kuvasta näkyy, leikkaushaava on vain 2,5cm pitkä ja suljettu sulavalla piilo-ompeleella.

Sama koira kuin yläpuolella ennen haavateipin laittamista.

Koira saa herätä vastaanotolla rauhassa ja kävelee normaalisti jo tunnin kuluttua leikkauksesta. Takaselkäleikkauksen jälkeen koirat eivät ole kivulloisia.

Käytössämme on lääketieteellinen 3B luokan superpulssattu laser Irradia Mid-Lite 904, jolla voimme hoitaa tuki- ja liikuntaelisairauksia muun hoidon tukena. Lääketieteellisellä laserhoidolla  hoidetaan kipua, lihasjännitystä, verenkiertoa ja tulehduksia. Laserhoidon on todettu nopeuttavan paranemisprosessia merkittävästi. Esimerkiksi nivelrikon tukihoitona laserilla on tärkeä merkitys. Laserterapiaan ei liity riskejä, se on turvallista ja kivutonta.

Kirkkonummen Kylmälässä on toinen toimipisteemme. Siellä ei ole pysäköintiongelmia, sillä klinikka sijaitsee maaseudulla Kylmälän Hevosklinikan yhteydessä. 

Ajankohtaista

 • 22.10.2020
  Kylmälän toimipiste

  Olemnme avanneet Kylmälään uuden pieneläinklinikan. 

  Toimimme samalla henkilökunnalla kuin kaupungin klinikalla eli eläinlääkäri Timo Talvio ja pieneläinhoitaja Anne Johansson.

  Olemme varustaneet klinikan vastaamaan vaativan pieneläinklinikkatoiminnan tarpeita. Käytössämme on mm röntgen, ultraäänilaite, paineaaltoholito, laser ja laboratorio. Temme leikkaussalissa vaativiakin leikkauksia. Pieneläinklinikka sijaitsee rauhallisella maaseudulla Kylmälän Hevosklinikan kupeessa. Osoite on Isonniityntie 181 02540 Kylmälä.

  Lue lisää
 • 12.05.2014
  Huippuluokan suoradigiröntgen

  Olemme hankkineet uuden ehdottomasti markkinoiden parhaan suoradigitaalisella (DR) tekniikalla toimivan röntgendetektorin. Tässä Canon CXDI 801C detektorisssa on pienin pikselikoko ja suurin resoluutio, joiden ansiosta röntgenkuviin saadaan aivan uutta ulottuvuutta. Kuva muodostuu kahdessa sekunnissa kannettavan tietokoneen (MacBook Pro retina) huipputarkalle näytölle. Tätä detektoria voidaan kuljettaa helposti mukana koska se painaa vain 2,3kg. 

  Lue lisää
 • 26.05.2011
  IRAP®

  Uusinta uutta niveltulehduksen hoitoon

  IRAP® eli interleukiinireseptorin antagonistiproteiini on uusi käänteentekevä biolääketieteen hoitomuoto niveltulehdukseen. Erikoisseerumi valmistetaan potilaan omasta verestä patentoidulla menetelmällä. Tämä hoitomuoto tarjoaa aivan uuden ulottuvuuden niveltulehduksen hoidossa, sillä IRAP®-hoito ei pelkästään hoida oireita vaan myös parantaa muuttunutta niveltä sen sisältämien kasvutekijöiden vuoksi.

  Mitä IRAP oikeastaan on?

  Nimi tulee sanoista Interleukiin Reseptori Antagonisti Proteiini.

  Interleukiinit ovat tulehdusvälittäjäaineita, jotka ylläpitävät tulehdusta nivelessä. Tulehdus tuhoaa pikkuhiljaa niveltä ja nopeuttaa siten nivelrikon etenemistä. Niveltulehduksen hoitaminen on siis nivelrikon hoidossa ensiarvoisen tärkeätä.

  Nivelrikko on pysähtymätön prosessi, joka yksilöllisistä eroista johtuen etenee vaihtelevalla nopeudella. Nivelruston kollageenin eli tukiaineen rakenne  riippuu perintötekijöistä. Juuri kollageenin rappeutuminen on oleellinen osa nivelrikon etenemisessä. Kollageenin rappeutumiseen, sekä muiden nivelen rakenteiden rappeutumiseen vaikuttaa oleellisesti nivelrikkoiseen niveleen "pesiytyvä" niveltulehdus. Jos niveltulehdusta ei hoideta riittävän ajoissa on seurauksena krooninen niveltulehdus, joka rappeuttaa nopeasti sairaan nivelen.  

  Perinteisesti nivelrikon hoitoon on käytetty tulehduskipulääkkeitä, kipulääkkeitä, kortisonia, kondroitiinisulfaattia, glukosamiinia, glykosaminoglykaaneja sekä hyaluronaatteja, joiden teho niveltulehdukseen on heikompi kuin IRAP:lla. IRAP estää tulehdusta ylläpitävät välittäjäaineet nivelestä ja sen kasvutekijät pyrkivät korjaamaan niveleen jo kehittyneitä vaurioita. Tämän selkeästi myös hoitavan ominaisuuden vuoksi IRAP kuuluu kantasoluhoidon ja verihiutalerikasteen tavoin ns. regeneratiivisiin hoitoihin, jotka siis auttavat kudoksia uudistumaan.

  Kortisonilla on hetkellinen tehokas tulehdusta poistava vaikutus, mutta sillä ei ole korjaavaa vaikutusta niveleen niinkuin IRAP:illa. Kipulääkket ja tulehduskipulääkkeet poistavat pääasiassa vain oireita hoitamatta oireiden aiheuttajaa. Glykosaminoglykaaneilla ja hyaluronaateilla saadaan tuettua nivelen toimintaa, mutta niilläkään ei ole varsinaisesti hoitavaa parantavaa vaikutusta oireiden aiheutajaan. Nivelravinteiden eli glukosamiinin ja kondroitiinisulfaatin kohdalla tilanne on suurinpiirtein vastaava.

  Vaikka IRAP onkin hoitona "ylitse muiden", ei se yleensä ole riittävä ja ainoa hoitomuoto nivelrikon hoidossa, vaan onnistuneen lopputuloksen saamiseksi on eri hoitomuotoja yhdisteltävä oikeassa suhteessa. Juuri tämä "kokkaus" vaatiiki ammattitaitoa ja kokemusta.

  Nivelrikosta kärsivä nivel on alttiimpi niveltulehdukselle kuin terve nivel ja sen vuoksi lievääkin nivelrikkoa poteva nivel vaatii hyvää huolenpitoa ja tässä tulee juuri esille ylläpitävien hoitomuotojen tärkeys. 

  IRAP-hoito on periaatteessa hyvin yksinkertainen. Potilaan omaa verta otetaan patentoituun erikoisputkeen yleensä 10ml. Veri saa aktivoitua putken sisältämien erikoispäällysteisten helmien "ohjeiden" mukaisesti lämpökaapissa vuorokauden ajan. Sen jälkeen veri lingotaan, aktivoitunut seerumi erotetaan, suodatetaan ja pakastetaan steriileihin annosruiskuihin, joissa se säilyy yli puoli vuotta käyttökelpoisena. Käyttöön otettaessa annosruisku sulatetaan ja aktivoitu erikoisseerumi injisoidaan suoraan oireilevaan niveleen. Hoito uusitaan tarvittaessa 1-3 kertaa n 2 viikon välein. Yleensä jo yksi hoitokerta tuottaa hyvän pitkäaikaisen avun ongelmaan. Erikoisseerumin valmistusprosessin kestosta johtuen, hoitoa ei voi tehdä samana päivänä kun veri on kerätty potilaasta. 

  IRAP-hoito on kiistatta erittäin hyvä lisä taistelussa nivelrikkoa vastaan. IRAP-hoidosta on laajoja kokemuksia urheiluhevosten hoidossa ympäri maailmaa. IRAP-hoitoa käytetään myös ihmisille. Koirien nivelrikon hoidosta IRAP:lla meillä on suhteellisen laaja kokemus ja tulokset ovat olleet hyviä tai erittäin hyviä.  IRAP on tällä hetkellä PRP:n ohella käytännössä ainoa regeneratiivinen hoitomuoto, jota voidaan tehokkaasti käyttää niverikon hoitoon. Varsinaista kantasoluhoitoa, joka olisi nimenomaan nivelrikon hoitoon tarkoitettu, ei ole vielä yleisesti saatavilla.

  Lue lisää
 • 26.01.2011
  PRP

  Verihiutalerikaste on uusi hoitomuoto esim vaikeasti paraneviin jännevammoihin

  PRP nimi tulee sanasta platelet rich plasma joka tarkoittaa verihiutalerikastetta. Verihiutaleet saadaan potilaan omasta verestä erikoismenetelmällä. Verihiutalerikasteella on paranemista noputtavaa vaikutusta moniin vaikeasti paraneviin vammoihin. Sitä voidaan käyttää jännevammoissa, nivelsairauksissa ja jopa ihon vaurioiden korjaamisessa. Se on turvallinen hoitomuoto, eikä siihen liity sivuvakutuksia.

  Lue lisää