Paineaaltohoidolla tarkoitetaan kudokseen annettavaa kohdistettua sykäyksittäsitä paineaaltoa, jolla saadaan halutun alueen aineenvaihduntaa aktivoitua. Paineaaltohoidosta käytetään nimeä shock wave.

Kuvassa paineaaltohoitoa annetaan biceps jänteen ja jänetupen alueelle. Hoito on erityisen tehokas mm jännekalkkeutuman hoidossa.


Narttukoiran sterilisaatioleikkaus tehdään meillä uudella minitekniikalla, jolloin koira ei ole leikkauksen jälkeen kipeä. Haava on mahdollisimman pieni vain juuri sen kokoinen, että leikkauksessa poistettavat munasarjat ja kohtu mahtuvat siitä ulos.

Tämä kehittämämme leikkaus on potilalle selkeästi kivuttomampi kuin perinteinen menetelmä, jossa vatsanpeitteet avataan pitkällä viillolla.

Kokemuksemme mukaan tämä menetelmämme on myös potilasystävällisempi kuin varsinaninen tähystysleikkaus.


Nivelleikkauksissa on oleellista minimaalinen kudosvaurio operoitavalle alueelle. Tähän kuuluu mm. pieni haava ja oikeaoppinen lähestyminen niveleen lihasten välistä, jolloin pehmytosavauriot jäävät minimaalisiksi. Etuna tähystysleikkaukseen voidaan pitää yhtä sisäänmenoaukkoa sekä kudosystävällisempää etenemistä pehmytosissa. Tällä tekniikalla saavutetaan kokemuksemme mukaan pääsääntöisesti parempi lopputulos ja parempi potilastyytyväisyys. Kuten kuvasta näkyy on keskikokoisen koiran olkanivelleikkausen haava alle kolme cm. Haava on suljettu sulavalla piilo-ompeleella, joten "tikkejäkään" ei tarvitse poistaa. Haavan päälle laitetaan viikon ajaksi puoliläpäisevä erikoisteippi.


Saksanpaimenkoiran takaselän selkäydinkanavan ahtautuma on korjattu leikkauksella. Erityistekniikkamme avulla kudosvauriot jäävät minimaalisiksi, leikkauksen jälkeinen kipu on vähäistä ja toipuminen nopeata.

Kuten kuvasta näkyy, leikkaushaava on vain 2,5cm pitkä ja suljettu sulavalla piilo-ompeleella.

Sama koira kuin yläpuolella ennen haavateipin laittamista.

Koira saa herätä vastaanotoilla ja kävelee normaalisti jo tunnin kuluttua leikkauksesta.


Olemme hankkineet huippuluokan SonoSite NanoMaxx ultraäänilaitteen, jolla saadaan erittäin tarkkaa tietoa pehmytosista. Käytämme laitetta ensisijaisesti ortopediseen tutkimukseen röntgenkuvauksen lisäksi. Laite soveltuu anturivalintamme perusteella erinoamisesti jänteiden ja lihasten tutkimiseen. Tutkimme laitteella myös hevosten jänteitä, niveliä ja lihaksia. Laitteessa on sisäänrakennettu tehokas litium-akku, joka mahdollistaa usemamman tunnin työskentelyn ilman verkkovirtaa. Tämä on suuri etu tutkittaessa hevosia talliolosuhteissa.

Olemme saaneet uuden huippuluokan digitaalitekniikalla toimivan röntgenjärjestelmän. Kyseessä on Konica Minolta Regius 110S kuvanlukija, jossa on valittavissa ainutlaatuinen korkearesoluutiotoiminto. Tällä laitteistolla saadaan entistä enemmän informaatiota kuvattavasta kohteesta. Kuvat saadaan kätevästi omistajalle joko muistitikulla tai CD-levykkeelle poltettuna.

Ajankohtaista

Huippuluokan suoradigiröntgen

12.5.2014

Olemme hankkineet uuden ehdottomasti markkinoiden parhaan suoradigitaalisella (DR) tekniikalla... Lue lisää »

IRAP®

26.5.2011

Uusinta uutta niveltulehduksen hoitoon IRAP® eli interleukiinireseptorin antagonistiproteiini... Lue lisää »

PRP

26.1.2011

Verihiutalerikaste on uusi hoitomuoto esim vaikeasti paraneviin jännevammoihin PRP nimi tulee... Lue lisää »

Yhteystiedot

Etelä-Helsingin Eläinlääkäriasema
Kivenhakkaajankatu 2
00150 Helsinki

Puhelin: 09 604 014

Avoinna

ma & to klo 12-20
ti & ke klo 8-16 ja perjantaisin puhelinpäivystys

Poikkeavista aukioloajoista ilmoitamme puhelinvastaajassa